Open Monumentendag – Met hart en ziel

WIJZIGING UREN VAN BEGELEIDE FIETSTOCHT ‘HET LINT’

10 september is het weer zover.
We nodigen jullie dan ‘met hart en ziel’ uit ter gelegenheid van Open Monumentendag. Dan heb je in Koekelare terug een interessant en gevarieerd aanbod.

Ons aanbod is tweeledig. We begeleiden fietsers langs ‘Het Lint’, een project dat kadert in het thema ‘Landscapes | Feel Flanders Fields’. Anderen kunnen opteren om meteen de site Lange Max te bezoeken.

Deelnemers die opteren om mee te fietsen in het zog van een gids, zullen op 11 locaties tussen Praatbos en Lange Max uitleg krijgen over vergeten elementen uit de Eerste Wereldoorlog. Een toplocatie is het Koekelarebos met de opgegraven oefenloopgrachten.

Op de site Lange Max krijg je van enkele gidsen tekst en uitleg over de omvorming van de aanvankelijke boerderij tot de toeristische trekpleister tijdens het interbellum en tot wat vandaag is geworden. Landbouw komt aan bod. Geniet er ook van een leuke sketch. Enkele acteurs brengen je terug naar de tijd van toen.

De begeleide fietstocht ‘Het Lint’ is een traject van 11 km en start aan de militaire begraafplaats Praatbos (Houtlandstraat, Vladslo) om 10u en 14u.

Inschrijven is niet nodig, maar we starten stipt.
De fietsers kunnen bij hun aankomst op de site Lange Max er zolang vertoeven als ze willen en nadien zelf hun terugtocht maken naar Praatbos via Hovaeremolen en verder via de Wulfaertdijk, Westmeetstraat, De Mokker en de Leegtestraat.

Voor de boeiende uiteenzettingen en animatie bij de bedding van Lange Max bent u vanaf 10u welkom (Clevenstraat 2, Koekelare). Voor bijkomende informatie: info@langemaxmuseum.be

De organisatie is in handen van Lange Max vzw en Spaenhiers vzw, met logistieke steun van de gemeente Koekelare.


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: