Cyclisme à Koekelare et ses environs

Koekelare est un lieu idéal de séjour pour vos vacances de cyclisme.

Het Koekelaars grondgebied ligt deels in de Westhoek, grenst aan de polders en maakt deel uit van het Houtland. Vanuit Koekelare is het dus mogelijk om elke dag een ander typerend landschap te verkennen.

Het is er ook veilig fietsen met kinderen want geen enkele grote of drukke weg loopt door het dorp. Op de landelijke wegen zal u niet op één rijtje achter elkaar moeten rijden.

Omdat de cafetaria De Lange Max héél fietsvriendelijk is, passeert elke fietsroute bij ons. Er zijn voldoende fietsrekken die zichtbaar zijn vanaf het terras. En... er zijn comfortabele toiletten, dit kan van pas komen...

Cyclisme à Koekelare
Cyclisme à Koekelare

Cyclisme à Koekelare
Cyclisme à Koekelare


Overzicht fietsroutes

Kooklarenoeneroute

Kooklarenoeneroute

± 45 km . € 2,-

Ontdek wat Koekelare, Zande, De Mokker en Bovekerke te bieden hebben.

Verkrijgbaar bij Dienst voor cultuur en toerisme Koekelare (Sint-Maartensplein 15b) of gemeentehuis Koekelare (Sint-Maartensplein 19).

Käthe Kollwitz - Fietsroute 14-18

Käthe Kollwitz - Fietsroute 14-18

± 42.5 km . € 2,-

Käthe Kollwitz (1867-1945) was een Duitse expressionistische kunstenares. Haar zoon Peter sneuvelde vrijwel meteen na zijn aankomst aan het front in de Westhoek tijdens WOI. In haar kunstwerken uit Käthe haar opstand tegen oorlog en armoede. Daarnaast brengt ze het verhaal als moeder van een gesneuvelde soldaat, onder meer in ‚Het Treurend Ouderpaar‘, één van de meest beklijvende oorlogsgedenktekens.

Verkrijgbaar bij de dienst toerisme Koekelare (Sint-Maartensplein 15b) ou Westtoer.be

't Groot Verzet

't Groot Verzet

routes van ± 30 km . gratis

Het provinciebedrijf Westtoer en samenwerkingsverband Ginter presenteren de nieuwe seizoensfietsroute 't Groot Verzet om het Brugse Ommeland en een stukje van de Westhoek te ontdekken. Zeven bewegwijzerde fietsroutes vertellen verhalen over de Eerste Wereldoorlog in Gistel, Oudenburg, Torhout, Ichtegem, Zedelgem, Koekelare en Kortemark. De verhalen tonen het dagelijkse leven in bezet gebied.

Gratis te verkrijgen via de toeristische infokantoren van Gistel, Oudenburg, Torhout, Ichtegem, Zedelgem, Koekelare en Kortemark.

Download deze seizoensfietsroute. Plus d'infos via Westtoer et Brugse Ommeland

Poggio Mountainbikeroute

Poggio Mountainbikeroute

routes van ± 42.9 km . € 2.5,-

De Poggiomountainbikeroute start in Koekelare en brengt je via Ichtegem, Gistel en Diksmuide terug naar Koekelare. Via de dorpskern en het Oosthofpark rijd je naar het mooie vlakke land van de deelgemeenten Zande, De Mokker en Bovekerke. Via oude kerkwegels en onverharde paadjes ontdek je de beginnende Polders. Als toemaatje volgt een stevige rit door het Koekelarebos. De naam 'Poggio' verwijst naar de lokale mountainbikeclub en naar de Koekelareberg die in het wielermilieu de 'Poggio' wordt genoemd.

De route geeft aansluiting op de bestaande mountainbikeroutes van Diksmuide en Ichtegem.

Te verkrijgen bij de dienst toerisme Koekelare (Sint-Maartensplein 15b) ou Westtoer.be

Krekedalfietsroute

Krekedalfietsroute

± 47 km . € 2,-

Zoals de naam aangeeft, verkent deze route de vallei van de Krekebeek, die samen met de Handzamevallei een oostelijke uitloper van het IJzerbekken vormt. De tocht start in Diksmuide en verkent vooreerst een stuk broekland. Vandaar gaat het richting Koekelare waar, op de grens met het Torhoutse Houtland, de Ruidenberg wordt beklommen.In Kortemark wordt het Krekedal weer opgezocht. Namen van vergeten zeehaventjes herinneren aan de belangrijke rol die de vallei in het middeleeuwse handelsleven speelde.
Point de départ: Diksmuide

De route geeft aansluiting op de bestaande mountainbikeroutes van Diksmuide en Ichtegem.

Disponible à Westtoer ou Province de Flandre Occidentale

Wijnendalefietsroute

Wijnendalefietsroute

± 60 km . € 2,-

De route situeert zich tussen Oostende en Torhout. De fietser maakt achtereenvolgens kennis met het vlakke kust-polderlandschap en zacht glooiende Houtland. Vertrekkend vanuit de Oostendse deelgemeente Stene voert de tocht vooreerst de Historische Polders van Oostende. Vervolgens brengt de als recreatieweg ingerichte oude spoorlijn Oostende-Torhout, de fietser via Gistel en Eernegem naar het aloude kasteeldomein Wijnendale. De terugweg leidt langs Ichtegem en Koekelare naar Moere-Blote. Tenslotte gaat het langs rustige landwegen naar het kanaal Plassendale-Nieuwpoort en naar de Snaaskerkse Polder.
Vertrekpunt: Stene (Oostende)

Te verkrijgen bij Westtoer ou Provincie West-VlaanderenInformations complémentaires

Fietsnetwerk Koekelare
Fietsnetwerk Koekelare

Indien u een groepsbezoek aan het Lange Max Museum wil plannen en daarbij ook gebruik wil maken van de cafetaria, kunt u ons altijd vrij contacteren. Wij helpen u graag verder!

Voor verder informatie kunt u steeds terecht aan de balie van het Lange Max Museum of de toeristische dienst van Koekelare.Musée Long Max

Plus d'infos

Brasserie

Plus d'infos

Environs

Plus d'infos

Koekelare
Spaenhiers vzw
Flanders Fields 2014-18 100 Jaar Groote Oorlog
Westtoer
Province de Flandre-occidentale
Tourisme Flandre
IJzerfront 14-18
Herita Open Monumenten
2014 - 2018 100 Jahre Erster Weltkrieg Gegen Das Vergessen
2014-18 beCarto-14-18.be
Partner HERITA OPEN MONUMENTEN