‘Het Lint’ – Gidsbeurten op zondag 14 mei

Schrijf je hier in voor een gidsbeurt op 14 mei

In het kader van het themajaar ‘Landscapes | Feel Flanders Fields’ werkte Koekelare een fantastische belevingstocht uit. Op de startdag zondag 14 mei zijn er meerdere gidsbeurten, per fiets en per treintje.

De belevingstocht ‘Het Lint’ voert je langs 11 locaties, van het militair kerkhof in Vladslo tot aan het Lange Max Museum. Op elke locatie met een link naar de Eerste Wereldoorlog staat een bord met uitleg. Meer achtergrond, foto’s, liedjes, … vind je in de ErfgoedApp.

De tocht wordt bewegwijzerd met gele lintjes, verwijzend naar het liedje ‘Tie a yellow ribbon around the old oak tree’. Daarin vraagt een gevangene om een geel lintje in de boom te knopen als hij nog welkom is bij zijn terugkeer. Wanneer hij thuiskomt, hangt de boom vol gele lintjes…

De route is terug te vinden via RouteYou onder de naam ‘HET LINT_Landscapes Koekelare’:

klik hier

Eén van de hoogtepunten langs het traject wordt het visualiseren van het Duitse oefenterrein in Koekelarebos dat sedert de Eerste Wereldoorlog al die tijd onder de grond is blijven zitten. Een must-see! Er zullen ook (tijdelijke) kunstwerken langs het parcours staan.

De brochure van de route zal je hier kunnen downloaden van zodra beschikbaar. Vanaf zondag 14 mei is ze ook verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme & Cultuur.

Op zondag 14 mei zijn er de volgende gidsbeurten, waarvoor je hieronder kunt inschrijven:

• Gegidste fietstocht om 14u – start Militaire begraafplaats Vladslo (max. 25 personen)
• Gegidste fietstocht om 15u – start Militaire begraafplaats Vladslo (max. 25 personen)
• Gegidste treinrit om 14u – start op de Markt / Sint-Maartensplein (max. 20 personen)

Deze laatste is bedoeld voor minder mobiele mensen die toch het traject wensen te doen.

Schrijf je hier in voor een gidsbeurt op 14 mei

Extra informatie: Het Lint – The Ribbon.

Foto Patrick Claeys

Geef een reactie

%d